Wat doe ik tegenwoordig?

Een korte introductie.

 

 

Mijn huidige prenten ontstaan vanuit foto’s. Hierbij kan ik putten uit een grote verzameling, die ik in de loop van mijn leven heb opgebouwd. Terugkijkend blijk ik heel vaak te zijn gefascineerd door symmetrieën, patronen, perspectief, structuren, spiegelingen etc. Dit zijn steeds terugkerende thema’s, die ik meestal vond in de architectuur, historische zowel als eigentijdse.

 

Met de hand en de blik van de graficus bewerk ik de daarvoor geschikte foto’s. Daarbij probeer ik ze zoveel mogelijk terug te brengen tot de essentie: kleuren worden gedempt tot bijna zwart-wit; het resterende beeld wordt geïntensiveerd tot het begint te lijken op een gravure of een pentekening.

 

Vervolgens druk ik de prenten op kwaliteitspapier, mat, gestructureerd of zijdemat. Daarbij maak ik gebruik van de detail-rijkdom die de huidige c-printtechniek biedt. De oplage houd ik klein, maximaal 24 stuks. Het papierformaat is meestal A2 (42 x 59,4 cm). Maar een ander formaat is natuurlijk ook mogelijk.

 

Daarnaast druk ik ook vaak foto's af, zonder voorafgaande grafische bewerking, in alle gangbare formaten. Ook hier levert de ultrachrome printtechniek superieure resultaten.

 

Ook experimenteer ik al enige tijd met een nieuwe techniek, die ik ceegee-print heb gedoopt.

 

Hiernaast staan enkele voorbeelden van mijn tegenwoordige c-prints. Meer en uitgebreidere informatie is te vinden op de pagina Portfolio.

 

Hieronder een paar foto's; meer is te vinden op de fotopagina in mijn Portfolio.

 

Daaronder enkele voorbeelden van ceegee-prints.

 

© Koos van Tol 2014 - 2023